References missing when created a new project or opened sample

Best practices, code snippets for common functionality, examples, and guidelines.
PawanAher
Posts: 5
Joined: Thu Nov 12, 2020 11:28 am

References missing when created a new project or opened sample

Post by PawanAher » Mon May 10, 2021 11:42 am

Hello,

Whenever I create a new project in Ranorex 9.2.1 via New solution via wizard-> Desktop, Getting 74 missing references errors, like
The type or namespace name 'Ranorex' could not be found (are you missing a using directive or an assembly reference?) (CS0246) - C:\Users\xyx\Documents\Ranorex\RanorexStudio Projects\MyTest4\MyTest4\CloseAUT.cs:18,7

Today I installed latest version 9.5.1 but no success.

It was working well before I formatted the machine, am I missing something? I have attached the created project.

Thanks ,
Pawan AHER
Attachments
MyTest4.zip
(22.3 KiB) Downloaded 74 times

User avatar
odklizec
Ranorex Guru
Ranorex Guru
Posts: 7062
Joined: Mon Aug 13, 2012 9:54 am
Location: Zilina, Slovakia

Re: References missing when created a new project or opened sample

Post by odklizec » Mon May 10, 2021 11:47 am

Hi,

Have you completely uninstalled Ranorex and installed it back?
Also, make sure there are installed all required runtimes and libs. Typically, they should be installed before main Ranorex installation. But there is always a chance something is missing on your computer?
Also, have you tried Ranorex on another PC?
Pavel Kudrys
Ranorex explorer at Descartes Systems

Please add these details to your questions:
  • Ranorex Snapshot. Learn how to create one >here<
  • Ranorex xPath of problematic element(s)
  • Ranorex version
  • OS version
  • HW configuration

PawanAher
Posts: 5
Joined: Thu Nov 12, 2020 11:28 am

Re: References missing when created a new project or opened sample

Post by PawanAher » Mon May 10, 2021 12:23 pm

Hi,

Yes, uninstalled it, rebooted the machine and then installed 9.5.1 with all the pre-requisites. I will verify it by installing it on another computer.

Thanks,
Pawan

PawanAher
Posts: 5
Joined: Thu Nov 12, 2020 11:28 am

Re: References missing when created a new project or opened sample

Post by PawanAher » Mon May 10, 2021 1:42 pm

Update..

I installed Ranorex on another machine and its working. only on the development machine its not working.
Last edited by PawanAher on Mon May 10, 2021 1:54 pm, edited 1 time in total.

User avatar
odklizec
Ranorex Guru
Ranorex Guru
Posts: 7062
Joined: Mon Aug 13, 2012 9:54 am
Location: Zilina, Slovakia

Re: References missing when created a new project or opened sample

Post by odklizec » Mon May 10, 2021 1:48 pm

Hi,

So it's definitely a library dependency issue. Check what version of .Net or .Net SDK is installed on the other (working) computer, eventually, Visual Studio runtime libs and install the same versions on the non-working PC.
Pavel Kudrys
Ranorex explorer at Descartes Systems

Please add these details to your questions:
  • Ranorex Snapshot. Learn how to create one >here<
  • Ranorex xPath of problematic element(s)
  • Ranorex version
  • OS version
  • HW configuration