Test suite which was running on Ranorex 8 not running on Ranorex 9

Technology specific object identification, supported applications, web technologies, and 3rd party controls.
waliid777
Posts: 3
Joined: Mon Sep 13, 2021 1:34 pm

Test suite which was running on Ranorex 8 not running on Ranorex 9

Post by waliid777 » Mon Sep 13, 2021 1:54 pm

Previously, I was running a test suite on Ranorex 8. Everything was working fine. Now, I am using Ranorex 9 and when I am running the same test suite, it is not identifying some elements on the web page. I really can`t figure out what the problem is. Any help would be very much appreciated. Thanks in advance. :)

User avatar
odklizec
Ranorex Guru
Ranorex Guru
Posts: 7221
Joined: Mon Aug 13, 2012 9:54 am
Location: Zilina, Slovakia

Re: Test suite which was running on Ranorex 8 not running on Ranorex 9

Post by odklizec » Mon Sep 13, 2021 2:58 pm

Hi,

I'm afraid, it's impossible to tell what's wrong, without seeing, at very least, a Ranorex snapshot (NOT screenshot) of the problematic element, full xpath behind the failing element (as stored in repository) and full error message you are getting. Could you please provide these details?

Also, both 8.x and 9.x are outdated and no longer supported. So you should not expect much of help. My best guess is, that something important changed between 8.x and 9.x that affected your xpaths and so you will have to update them. There were a lot of changes introduced between 8.x and 9.x. So it may be that one or more changes, affected your repository?
Pavel Kudrys
Ranorex explorer at Descartes Systems

Please add these details to your questions:
  • Ranorex Snapshot. Learn how to create one >here<
  • Ranorex xPath of problematic element(s)
  • Ranorex version
  • OS version
  • HW configuration

waliid777
Posts: 3
Joined: Mon Sep 13, 2021 1:34 pm

Re: Test suite which was running on Ranorex 8 not running on Ranorex 9

Post by waliid777 » Tue Sep 14, 2021 6:27 am

I updated my xpaths accordingly, but it still did not work.

Could you please suggest which changes possibly affected my repository?

The required snapshots has been provided as attachment. Should you require any further details, please do not hesitate to ask me.

Thanks is advance.
Attachments
ranorexweberror.PNG
It is searching for the web element JEsearch, but it is not finding it.
ranorexweberror.PNG (78.17 KiB) Viewed 384 times
ranorexjumptoitemerror.PNG
When I click on the "jump to item", it brings me to this page and it highlights the "JEsearch".
ranorexjumptoitemerror.PNG (79.2 KiB) Viewed 384 times
ranorexerror.PNG
This is the ranorex error being displayed.
ranorexerror.PNG (99.99 KiB) Viewed 384 times

waliid777
Posts: 3
Joined: Mon Sep 13, 2021 1:34 pm

Re: Test suite which was running on Ranorex 8 not running on Ranorex 9

Post by waliid777 » Tue Sep 14, 2021 6:44 am

I have changed my xpaths but it is still not working.

Could you suggest possible changes that affected my repository.

I have attached the required snapshots. In case you need any further information, please let me know.

Thanks is advance.
Attachments
ranorexerror.PNG
The ranorex error being displayed.
ranorexerror.PNG (99.99 KiB) Viewed 394 times

User avatar
odklizec
Ranorex Guru
Ranorex Guru
Posts: 7221
Joined: Mon Aug 13, 2012 9:54 am
Location: Zilina, Slovakia

Re: Test suite which was running on Ranorex 8 not running on Ranorex 9

Post by odklizec » Tue Sep 14, 2021 6:57 am

Hi,

Sadly, what you've posted, is not snapshot. It's screenshot and it does not help much. Please create and post a Ranorex snapshot, as instructed here:
https://www.ranorex.com/help/latest/ran ... hot-files/

All I see in the screenshot is, that you are using a very fragile xpath, with a lot of indexes and no reliable attributes. Such xpath is very fragile and could be easily broken. This is what you must change. Please post the snapshot, so I could eventually suggest better xpath.
Pavel Kudrys
Ranorex explorer at Descartes Systems

Please add these details to your questions:
  • Ranorex Snapshot. Learn how to create one >here<
  • Ranorex xPath of problematic element(s)
  • Ranorex version
  • OS version
  • HW configuration