Tool Resolution on windows server

Ranorex Studio, Spy, Recorder, and Driver.
skhanpara
Posts: 101
Joined: Wed Apr 23, 2014 3:55 pm

Tool Resolution on windows server

Post by skhanpara » Wed Dec 09, 2020 5:45 pm

I tried to change RDP setting but it didnt help. All the other applications are working fine.

Other Users are working fine. Only two specific users is having this issue and not able to resolve this.

We even tried to use different machine to RDP into the server and same result

Please suggest

Thank you
SK
Attachments
2.PNG
2.PNG (67.18 KiB) Viewed 982 times
1.PNG
1.PNG (55.28 KiB) Viewed 982 times

User avatar
Stub
Posts: 471
Joined: Fri Jul 15, 2016 1:35 pm

Re: Tool Resolution on windows server

Post by Stub » Thu Dec 10, 2020 8:43 am

That looks like a desktop scaling issue. Are your display settings set to a zoom of just 100% on the Scale and Layout options?

skhanpara
Posts: 101
Joined: Wed Apr 23, 2014 3:55 pm

Re: Tool Resolution on windows server

Post by skhanpara » Thu Dec 10, 2020 12:51 pm

Its a Virtual machine and the scaling is set to 100%.

Isaac
Posts: 17
Joined: Sun Feb 02, 2020 5:11 am
Location: South Africa
Contact:

Re: Tool Resolution on windows server

Post by Isaac » Mon Jun 13, 2022 5:47 pm

Hi,

Did anyone discovered a solution to this issue? I'm also getting the same issue, I tried changing the desktop scale settings from 100 - 150 and resolution from 1366 x 768 - 1920 x 1080 but no luck at all. I also tried with different Ranorex Studio versions and changing the VMS to 1920 x 1080 but still no luck. I've launched the incident with Ranorex support team for two to three weeks and no positive feedback yet. Please can anyone help

Regards,
Thabang

User avatar
odklizec
Ranorex Guru
Ranorex Guru
Posts: 7429
Joined: Mon Aug 13, 2012 9:54 am
Location: Zilina, Slovakia

Re: Tool Resolution on windows server

Post by odklizec » Tue Jun 14, 2022 8:09 am

Hi,

This problem is caused by display scale set higher than 100%. Please check my answer available here:
https://www.ranorex.info/can-t-use-auto ... tml#p71085
Pavel Kudrys
Ranorex explorer at Descartes Systems

Please add these details to your questions:
  • Ranorex Snapshot. Learn how to create one >here<
  • Ranorex xPath of problematic element(s)
  • Ranorex version
  • OS version
  • HW configuration