Unable to capture webelements in chrome using Ranorex Spy

Technology specific object identification, supported applications, web technologies, and 3rd party controls.
Rishi1992
Posts: 5
Joined: Mon Jul 26, 2021 1:26 pm

Unable to capture webelements in chrome using Ranorex Spy

Post by Rishi1992 » Fri Jun 17, 2022 9:10 am

Hi,

I'm new to Ranorex studio. I'm using Ranorex Studio 10.1.7. When I'm trying to capture an webelemet from my AUT in Chrome browser using Ranorex Spy, I'm not able to locate any element in the page. I'm unable to focus any element on the page & when I perform mouse hover on an element it is taking (or focusing) the whole page.

Note: Already uninstalled & installed Ranorex plugin from chrome using instrumentation wizard. Any help will be appreciated.

User avatar
odklizec
Ranorex Guru
Ranorex Guru
Posts: 7465
Joined: Mon Aug 13, 2012 9:54 am
Location: Zilina, Slovakia

Re: Unable to capture webelements in chrome using Ranorex Spy

Post by odklizec » Mon Jun 20, 2022 12:43 pm

Hi,

This problem sounds like incorrect instrumentation of Chrome? Eventually, the Chrome browser was instrumented with enabled "Continue running background apps" option? Please check this post and uncheck this option both in Chrome and Edge.
https://www.ranorex.info/viewtopic.php? ... 32&p=62427
Also, make sure there are not started both Chrome and Edge at the same time! Then try to uninstall Chrome plugin and instrument it back using Ranorex Instrumentation wizard.
Pavel Kudrys
Ranorex explorer at Descartes Systems

Please add these details to your questions:
  • Ranorex Snapshot. Learn how to create one >here<
  • Ranorex xPath of problematic element(s)
  • Ranorex version
  • OS version
  • HW configuration

KaiF
Posts: 4
Joined: Fri Oct 01, 2021 8:35 am

Re: Unable to capture webelements in chrome using Ranorex Spy

Post by KaiF » Wed Sep 21, 2022 9:36 am

Thanks, your answer was helpful!